top of page
  • Фото автораТроїцький відділ

Припинено незаконне користування 34 га пасовищ

За позовом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області судом визнано недійсним договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 34 га вартістю 2,4 млн. грн. та зобов’язано повернути її у розпорядження держави.

Прокуратура з’ясувала, що у 2017 році рішенням Головного управління Держгеокадастру у Луганській області надано дозвіл на розроблення проєкту землеустрою та передано в оренду землю в адміністративних межах Тимонівської сільської ради Троїцького району для створення фермерського господарства.

Під час вивчення законності процедури передачі землі в оренду встановлено її належність до складу земельних угідь – пасовищ. При цьому надання таких земель для ведення фермерського господарства без зміни їх цільового призначення суперечить інтересам держави щодо раціонального використання земельних ресурсів.

Для відновлення порушених інтересів держави та територіальної громади, а також запобігання розорюванню значної території пасовищ місцева прокуратура звернулась до суду.

Господарський суд Луганської області задовольнив позовні вимоги у повному обсязі та зобов’язав фермерське господарство повернути землю у розпорядження територіальної громади.


Прокурор Троїцького відділу

Старобільської місцевої прокуратури С. Бондарев

bottom of page