top of page
  • Фото автораТроїцький відділ

«Мешканця району засуджено за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину»

Троїцький відділ Старобільської місцевої прокуратури підтримував публічне обвинувачення, стосовно мешканця Троїцького району, який здійснив дзвінок до ЧЧ Троїцького ВП ГУНП в Луганській області, та повідомив про вчинення крадіжки за місцем свого мешкання.

Судом встановлено, що мешканець району перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, будучи письмово попереджений про кримінальну відповідальність за ст. 383 КК України, (про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), при складанні протоколу про прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, зробив завідомо неправдиве повідомлення про те, що невідомі особи здійснили крадіжку за місцем його мешкання. За вказаним фактом СВ Троїцького ВП ГУНП внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Крім того, наступного дня слідчим СВ Троїцького ВП ГУНП, мешканця району, залучено в якості потерпілого у кримінальному проваджені, яке розпочато за заявою останнього. Слідчим до початку проведення допиту в якості потерпілого, мешканця району, письмово попереджено про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України, а саме за завідомо неправдиві показання. Під час допиту в якості потерпілого, мешканець району, надав інформацію про обставини вчинення злочину. Через 20 днів після внесення відомостей до ЄРДР, мешканець району звернувся до СВ Троїцького ВП ГУНП з заявою про припинення досудового розслідування за фактом вчинення крадіжки за місцем його мешкання у зв'язку з тим, що проти нього протиправних дій ніхто не скоював.

Враховуючи зібрані під час досудового розслідування докази, які повно та всебічно досліджені під час судового розгляду, прокурором доведено вину обвинуваченого.

Вироком Троїцького районного суду, обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочинів з призначенням покарання в межах санкцій ч.1 ст. 383, ч.1 ст.384 КК України, на підставі ст.. 75 КК України встановивши іспитовий строк 1 рік.

Прокурор Троїцького відділу

Старобільської місцевої прокуратури О. Наджотов

bottom of page