top of page
  • Фото автораТроїцький відділ

«Результати діяльності Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури у 2020 році»

Протягом 2020 року прокурорами Троїцького відділу забезпечено нагляд у 1068 кримінальних провадженнях, у яких надано 106 вказівок про проведення слідчих дій, скасовано 5 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень.

За наслідками вивчення прийнятих Троїцьким ВП ГУНП рішень щодо розгляду заяв та повідомлень в порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян», виявлено 6 фактів безпідставної не реєстрації відповідних відомостей в Єдиного реєстру досудових розслідувань.

До суду направлено 138 обвинувальних актів, у тому числі 21 - з угодами про визнання підозрюваним винуватості, 46 - з угодами про примирення між потерпілим та підозрюваним.

Підтримано державне обвинувачення з прийняттям остаточних рішень у 217 кримінальних провадженнях, в тому числі стосовно 11 неповнолітніх. За наслідками розгляду судом постановлено вироки стосовно 221 особи, стосовно 5 вирішено питання про застосування примусових заходів медичного характеру, 67 справи з питань виконання вироків.

В порядку ст.65 ЗУ «Про запобігання корупції» внесено 1 подання, яке розглянуто із притягненням 1 посадової особи до дисциплінарної відповідальності.

Направлено до суду 5 обвинувальних актів про корупційні злочини, Крім того, 1 кримінальне провадження про злочин у бюджетній сфері. В межах кримінального провадження процесуальним керівником заявлено позов про відшкодування матеріальної шкоди, завданої корупційним злочином, ціна позову 160 тис. грн.

Протягом 2020 року Троїцьким відділом заявлено 5 позовних заяв на суму 4430 тис. грн., з них 1 позов щодо повернення земельної ділянки та припинення договору оренди земельної ділянки загальною площею 34,2 га. вартістю 2 428 грн., який на цей час задоволений в повному обсязі.

Протягом 2020 року Троїцьким відділом Старобільської місцевої прокуратури у порядку адміністративного судочинства до суду спрямовано 3 позовних заяви.

Протягом 2020 року внесено 7 документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 посадових осіб з них 1 документ за неналежне виконання профілактичних заходів ї щодо неповнолітніх.

До органів влади та місцевого самоврядування спрямовано 3 інформаційних листа про результати діяльності місцевої прокуратури на території Троїцького району.

Реалізуючи принцип гласності в діяльності органів прокуратури протягом 12 місяців 2020 року працівниками Троїцького відділу здійснено 32 виступи в засобах масової інформації. Тематика виступів у засобах масової інформації стосувалася найбільш пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури, які реально вплинули на зміцнення законності та правопорядку, на поновлення прав громадян та захист інтересів держави.

Т.в.о. начальника Троїцького відділу Сватівської окружної прокуратури Д.Надрага

bottom of page